Je bent hier:

Volg ons op Facebook

 

Ondersteun je ons?

Wil je deze website ondersteunen? Wij zijn verkooppartner van bol.com en zouden het leuk vinden als je via onze webwinkel zou willen bestellen!

Een zaklamp, een handig en leuk hulpmiddel

Een zaklamp is een onmisbaar hulpmiddel bij nachtfotografie. En daarnaast kun je er ook nog leuke creatieve effecten mee bereiken.

Bij nachtfotografie sta je vaak in het donker. Het is dan lastig om iets op je camera of flitser in te stellen, zeker als je niet precies weet waar de knopjes en wieltjes precies zitten op je camera. Wat extra licht is dan erg handig.

Met een zaklamp kun je ook bijzondere effecten creëren in een nachtfoto. Als je een langere sluitertijd gebruikt en met de lamp aan door het beeld heen gaat lopen, dan zul je die lichtsporen terugzien in je foto. Leer hier meer over dit 'schrijven met licht'.

Fotografieles.nl geschreven met een zaklampCursisten aan het fotograferen op de Erasmusbrug tijdens de workshop nachtfotografie

Er zijn hele grote en felle zaklampen, maar ook een klein ledlampje of fietslampje kan genoeg zijn voor gebruik bij nachtfotografie. Deze kleine lampjes kun je ook in andere kleuren kopen. De kleur van het gebruikte licht zul je ook in je foto's terug kunnen zien.

Deel deze pagina met anderen: