Je bent hier:

Volg ons op Facebook

 

Ondersteun je ons?

Wil je deze website ondersteunen? Wij zijn verkooppartner van bol.com en zouden het leuk vinden als je via onze webwinkel zou willen bestellen!

Het gebruik van een afstandsbediening

Als je camera op statief staat is nog niet alle kans op trillingsonscherpte voorkomen. Door op de ontspanknop te drukken, raak je de camera aan en kun je toch nog trillingen op je camera overbrengen. Dit is te voorkomen door de zelfontspanner te gebruiken, maar dan duurt het altijd enkele seconden voordat de foto wordt gemaakt.

Als het op het moment aankomt en je dus niet wilt wachten totdat de zelfontspanner uitgeteld is, kun je bij de meeste camera's ook een afstandsbediening kopen.

Cursisten aan het fotograferen tijdens de workshop nachtfotografieNachtfoto van een schaduw op de muur

Deze is met een kabeltje of via infrarood verbonden met je camera. Je hoeft je camera zelf dus niet aan te raken als je een foto wilt maken. Er zijn hele simpele en hele uitgebreide (dure) afstandsbedieningen. Voor nachtfotografie is het alleen belangrijk dat je een foto kunt maken via de afstandsbediening. Andere instellingen en opties op de afstandsbediening zijn dus overbodig.

Deel deze pagina met anderen: