Je bent hier:

Volg ons op Facebook

 

Ondersteun je ons?

Wil je deze website ondersteunen? Wij zijn verkooppartner van bol.com en zouden het leuk vinden als je via onze webwinkel zou willen bestellen!

Wat doet de stabilisator

Sommige camera’s en objectieven zijn voorzien van een beeldstabilisator. Tijdens het uit de hand fotograferen probeert deze stabilisator de bewegingen die wij met onze handen maken te compenseren, zodat trillingsonscherpte voorkomen wordt.

Als we in het donker op statief fotograferen heeft deze stabilisator geen functie. De camera staat immers helemaal stil en zal dus niet trillen. Omdat je stabilisator niet weet dat de camera op statief staat, kan hij in deze situatie gek genoeg juist voor onscherpe foto's zorgen. Hij gaat dan namelijk een beweging compenseren die niet gemaakt wordt en daardoor ontstaat er weer onscherpte door trilling in je foto's.

Zet je stabilisator dus uit als je op statief werkt!

Foto van een fotograafRedmar maakt een foto van een zonsondergang

Als reminder kun je een kaartje aan de ritssluiting van je statieftas hangen met het woord 'stabilisator' erop. Als je je statief pakt, word je er zo aan herinnerd dat je hem uit moet zetten. Andersom vergeet je zo ook niet dat je je stabilisator weer aan moet zetten als je je statief weer opbergt.

Deel deze pagina met anderen: